Kompetencer


Fiber Installationer

- en løsning, der giver stor hastighed. Vi er specialister i splidsning og blæsning af fiber- og mikrokabler. Vi udarbejder de overordnede planer og foretager selv det konkrete arbejde – også etableringen af trådløse netværk.

+ om teknologien

Fiberoptiske kabler er enestående inden for sikker datatransmission. Kablerne består af tynde glastråde, der ikke nedbrydes af elektroniske signaler, og som derfor er modstandsdygtige overfor f.eks. lynnedslag eller elektronisk støj. Fiberkablerne blæses ind i underjordiske rør, som er lagt ud til den private bolig eller til arbejdspladsen. Med en specieldesignet blæsemaskine kan kablerne blæses op til 2 km inde i rørene, og undervejs samles, dvs. splidses, de. Hvis kapaciteten på et tidspunkt skal udvides, kan der blæses nye eller ekstra fiber ind i de eksisterende rør. Alternativt kan man udvide farvespektret, så der kan overføres op til 64 forskellige signalimpulser simultant i samme fiber-leder. Dette kaldes multiplexing og bruges i større fibernetværk hvor udskiftning af kabler ikke er at foretrække.

+ Vores erfaring

FiberLAN har specialiseret sig i fiber og i splidsning og blæsning. Vi har mange års erfaring med fiberkabler og mange års erfaring med at udarbejde blæse- og splidseplaner for både erhvervslivet og for private kunder. Vi foretager selv den konkrete splidsning og fiberkabling med specialindrettet udstyr og biler, så vi kan stå i læ for vind og vejr og udføre det detaljerede arbejde.

Når fibrene er lagt, etablerer vi også det trådløse netværk til arbejdspladsen eller til hjemmet, og vi tester naturligvis, at det hele virker, ligesom vi leverer al lovpligtig dokumentation på opgaven. FiberLAN er certificeret inden for Ericsson (Ribbonet og Mikronet) og Emtelle (Fibreflow).

+ Kvalitetssikring

Netværk bliver forældede med tiden, og med den rette teknologi kan man teste om ens netværk kan leve op til fremtidige krav om dataoverførsel eller om det trænger til udskiftning. Hos FiberLAN har vi den teknologi og vi stresstester gerne dit netværk og giver dig en rapport på hvad dit nuværende netværk kan klare, inden du udskifter. Vi kan teste med den type trafik du forventer dit netværk skal overføre, så du får det rette billede. Dette bliver mere og mere almindeligt da selv fiberinstallationer begynder at have nogle år på bagen.


PDS-Installationer

- en løsning, der giver stor sikkerhed. Vi er specialister i PDS og kan håndtere alt fra blot et enkelt udtag og op til mange tusinde udtag. Vi tester altid installationerne grundigt og leverer naturligvis al nødvendig dokumentation.

+ om teknologien

PDS (Premises Distribution System) er et netværk, der forbinder alle pc'er og andet dataudstyr såsom telefoner, radio, tv mv. via et centralt krydsfelt, hvorfra alle de enkelte væg-udtag udgår. Det er en fleksibel IT-løsning, der hurtigt og nemt kan tilpasses nye behov, og som følger internationale standarder. PDS-systemet kan overføre alle nuværende og forventede fremtidige kommunikationsstandarder, og ændringer af installationen kan foretages enkelt og hurtigt.

+ Vores erfaring

Gennem vores arbejde med alle typer netværk råder vi over en række testinstrumenter, der gør, at vi altid kan levere et gennemtestet netværk inden for alle standarder, og naturligvis leverer vi også den nødvendige dokumentation. Desuden udfører vi totalløsninger inden for kabling, hvor PDS kan indgå som en del af totalløsningen sammen med tele- og lyslederkabler.


Trådløst netværk

Ved ankomsten af smartphones og tablets blev trådløst netværk for alvor en nødvendighed i alle hjem og arbejdspladser.

Trådløst netværk øger mobiliteten for virksomheders medarbejdere og hjemmets beboere i lige stor grad.

+ om teknologien

Med udbredelsen af fiberoptiske forbindelser til husstande og virksomheder og båndbredden derved øges markant, stiger forventningerne til det trådløse netværk også. Det er her ekspertisen om WiFi især gør sig gældende, da eksisterende udstyr sandsynligvis skal udskiftes ved omlægning fra kobber- til fiberforbindelser. Vi anbefaler derfor at få efterset og testet eksisterende udstyr inden eller lige efter omlægningen, så man får den fulde udnyttelse af en fiberforbindelse. Trådløst netværk (WiFi) har eksisteret i mange år og bliver mere og mere aktuelt, eftersom de fleste af vores elektroniske hjælpemidler er spået en fremtid om at dele information med hinanden. (IoT) FiberLAN følger med i udviklingen af trådløse netværksteknologier og sørger for at vejlede vores samarbejdspartnere til altid at bruge den optimale løsning.

+ Vores erfaring

Trådløst netværk er let tilgængeligt, men svært at mestre. Derfor har vi i FiberLAN uddannede teknikere i opsætning af WiFi installationer og fejlfinding deraf. Vores mangeårige samarbejde med bl.a kommunerne, Sydbank og Energi Fyn Bredbånd har resulteret i at vi har udviklet en speciel kompetence for at opsætte et netværk der fungerer optimalt for brugeren. Vores kompetencer kan beskrives som:

  • Opsætning af nye trådløse netværk.
  • Fejlfinding på eksisterende trådløse netværk.
  • Måling, test og rapportering om netværkets styrker og svagheder.
  • Vejledning til private og virksomheder.

El-Installationer

FiberLAN er autoriseret el-installatør og størstedelen af vores ansatte er faglærte elektrikere. Vi har bred erfaring og stræber efter at være din foretrukne samarbejdspartner. Vi hjælper også gerne med energioptimering, helt fra planlægningsfasen og til at installationen er klar til brug.

+ LED Belysning

Der ligger en stor besparelse i at udskifte belysningen til LED. Vi kan tilbyde at lave en gennemgang af den eksisterende belysning. Herefter udarbejdes en rapport der viser hvor hurtigt en ny LED-belysning vil kunne tjene sig hjem. Vi har desuden software der kan simulere den kommende belysning, så det sikres at kravene til belysning på arbejdspladsen overholdes.

+ Energiovervågning

Få styr på EL, vand- eller varmeforbruget. Vi tilbyder opsætning af nye målere eller kommunikation til eksisterende. Derved kan forbruget fjernaflæses fra PC og skabe et godt overblik. Vi står for kontakten til energiselskaberne og sørger for grundig instruktion i aflæsning/logning på PC’en. Opdag overforbrug/lækage og få alarm herpå.

+ Ladestandere

Ønskes en ladestander til virksomheden eller i hjemmet så kontakt os. Vi hjælper med projektering og installation af ladestander tilpasset kundens ønsker i høj kvalitet.


Varmepumper/Aircondition

- en løsning der sikrer dig billig opvarmning/nedkøling. Vi udfører luft til luft, luft til vand, jord til vand varmepumper, så kontakt os gerne for et tilbud, uanset om dit behov er at få udskiftet oliefyret, gasfyret eller pille fyret. Vi står klar til at råde og vejlede dig i udskiftningen, demontering og bortskaffelse af dit gamle fyr.

+ om teknologien

En varmepumpe eller et køleanlæg er det optimale i forhold til transport at varme. Et anlæg består af en inde og en ude del, som bruges til at afgive eller optage varmen fra luften. Anlæggets fordamper optager energien fra luften, for at flytte den ind i kondensatoren, hvor den afgiver energien til den luft der er omkring den. På den måde, kan man enten optage energien fra udenfor og føre den ind i huset, eller omvendt. Alt efter om man ønsker at skulle varme op eller køle ned.

+ Vores erfaring

Igennem uddannelse og kurser, har vi certificeret os til at arbejde med kølemidler og derved opsætte varmepumper og køleanlæg. Vi udfører løbende service og opsætning af varmepumper og følger med i nyheder, så vi hele tiden er opdateret vedrørende teknologien og udviklingen indenfor branchen..


Video Overvågning

Forebyg indbrud og få sikret din virksomhed, butik eller husstand, ved at sætte et effektivt og brugervenligt videoovervågningssystem op.

+ mere

Vi tilbyder rådgivning, installation og service af videoovervågning. pakkeløsninger eller muligheden for, at du i samarbejde med vores sikringstekniker finder den løsning der passer bedst til dig eller din virksomhed.

Det hele kan efterfølgende nemt styres og overvåges fra både PC, telefon eller tablet.


AV-Installationer

FiberLAN udfører komplette og intelligente av-løsninger til skoler, offentlige institutioner og virksomheder.

Vi tilbyder både levering og installation af faldskærme, infoskærme, interaktive tavler, lydsystemer, projektorer, og motoriserede lærreder.

Undgå spildtid og pinlige situationer i mødelokalet, hvor kabler, input og lydsystemet skaber forvirring og irritation. Vi hjælper med en nem og æstetisk pæn løsning, så møder optimeres og kabelrodet forsvinder.

+ Vores erfaring

I FiberLAN har vi stor erfaring med AV og har i mange år leveret komplette og intelligente av-løsninger til skoler, offentlige institutioner samt til store og små virksomheder. Udover dette, har vi gjort meget i at udvikle vores kompetencer netop inden for dette område. AV er mange ting, et område med stor udvikling, så derfor er det vigtigt at kunne mere end bare at levere og montere. Det sidste finish og test af installationerne er ligeså vigtige som rådgivningen i at du som kunde får en professionel løsning der virker fra dag et.


Projektering

FiberLAN assisterer gerne med projekteringen af PDS og fiberinstallationen i forbindelse med store byggerier. Så hvis det ønskes at udlicitere fiber- eller PDS arbejdet, så kontakt FiberLAN. Vi arbejder bl.a. i CAD og har mulighed for at udføre tegningsarbejde hertil.

+ Vores erfaring

I forbindelse med opførslen af Dansk Center for Partikelterapi ved DNU i Århus, stod FiberLAN for fiberentreprisen. Her blev der fremført blæserør imellem 2 splidserum, hvor der blev blæst fiber imellem. I løbet af blæserørsstrækningen blev der etableret afgreninger til arbejdsstationer. Alle arbejdsstationer i bygningen forsynes derved af fiber fra hvert af disse splidserum. Grundet den redundante FFTO løsning har kunden opnået høj driftsikkerhed, reduceret antallet af decentrale serverrum i bygningen og sparet plads i føringsvejene. FiberLAN stod for udførslen, test og dokumentation og assisterede kunden i forbindelse med projekteringen.


Totalløsninger

- en løsning, der giver stor sammenhæng. Vi er specialister i totalentrepriser på fiber, PDS og netværk. Vi er vant til at koordinere mellem mange parter og styrer alt fra projektering, gravning og fiberblæsning til den endelige test.

+ HVAD FORSTÅS VED "TOTALLØSNING"?

Ved en totalentreprise varetages hele processen af én tovholder – lige fra projektering, etablering og montering til den endelige test og dokumentation. Totalentreprisen sikrer, at der bliver taget højde for alle detaljer, at den nyeste viden bliver bragt i spil, og at alle samarbejdspartnere løbende bliver informeret. Dermed undgås fordyrende mellemled, og der sker ikke ærgerlige kommunikationsfejl mellem mange forskellige leverandører. Kunden bliver løbende inddraget - især når der skal træffes beslutninger, der kan påvirke virksomhedens arbejdsgange. På den måde sker der ingen misforståelser, og der sikres maksimal oppetid på netværket.

+ Vores erfaring

FiberLAN har specialiseret sig i totalentrepriser på fiberopgaver og PDS-løsninger til det offentlige og private erhvervsliv – lige fra projektering, gravning og fiberblæsning til den endelige tilslutning inde og ude, så kabelforbindelsen er klar til brug, når projektet afleveres. Vi er vant til at koordinere mellem mange samarbejdspartnere og er uafhængige af hardwareleverandører og andre underleverandører. Vi vælger de produkter, der passer bedst til den konkrete opgave – og den enkelte kunde. Vi har været i branchen i mange år og har en lang række stabile samarbejdspartnere, som vi kan inddrage undervejs. I hele processen lægger vi stor vægt på at være i tæt dialog med vores kunder, så vi sikrer, at løsningen er optimal, stabil og fremtidssikret. Ud over totalentrepriser udfører vi generel og løbende vedligeholdelse af netværk på alle installationer, herunder fiberinstallationer mm. Vi har stor erfaring med udvidelse af netværk, kabling, data og teleopkobling af eksisterende og nye arbejdsstationer, ligesom vi står for projektering af serverrum og etablering af nødgeneratorer og UPS-anlæg, dvs. batterianlæg, der indsættes mellem den offentlige forsyning og selve installationen.